Hvorfor blir vi stadig sykere?

Hvorfor blir vi stadig sykere?


«Gjennom vår levemåte er vi mennesker i ferd med å ødelegge selve livsgrunnlaget»,    sier filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen.


Kjemisk og radioaktiv forurensing av mat, luft og vann, kombinert med manglende fysisk aktivitet regnes som de viktigste årsakene til dagens sykdommer. Samtidig inneholder frukt og grønnsaker stadig mindre av de vitaminer og mineraler som vi trenger. Vi lever også i en verden preget av mye aggresjon og vold, i en global krise på kanten av katastrofe. Samfunnet drives hovedsaklig av konkurranse og bygger på forbrukeretikk, som i tillegg til mye annet også styrer kvaliteten på den maten som er tilgjengelig for oss. Konsekvensen er alvorlig og helsekøene vokser seg større enn behandlingstilbudet kan takle.


På 1900-tallet ble kun 2-3 % av befolkningen i Vesten rammet av alvorlige helsesykdommer som kreft og hjerte- og karsykdommer. I dag er det over ti ganger så mange. Samtidig er bølgen av demens, allergi og diabetes er i ferd med å bygge seg opp til styrken av en tsunami. Kulturer som imidlertid lever på sin opprinnelige føde har den samme lave forekomsten av degenerative sykdommer som for over 100 år siden (ref.: «Nutrition and Physical Degeneration»).


Kunstgjødsel gjorde for alvor sin inntreden i jordbruket på 1930-tallet. Det var da det ble en alarmerende økning i degenerative sykdommer, og den første offentlige advarselen kom i 1936 i form av et «senat-dokument» i den amerikanske kongressen.  Laboratorietester viste at frukt og grønnsaker, korn, egg og melk ikke lenger inneholdt det samme som tidligere. Nyere tester viser at mineralinnholdet i europeisk matjord er sunket med hele 72 % på 70 år. Jerninnholdet i spinat har sunket med 70 %, og all magnesium er nesten forsvunnet i gulerøttene. Brokkoli inneholder nå bare ¼ del av sin opprinnelige mengde magnesium, mens epler i snitt har mistet hele 80 % av C-vitaminet de en gang hadde.


«Maten plyndres for næring» var en av overskriftene i en artikkel på Aftenpostens (N) nettside. «Man kan ikke se på den enkelte plante at den er plyndret for næringsverdi. (…) Produsentene får betalt for vekten, ikke for næringsinnholdet.» Det var korttenkte og grådige mennesker som utviklet kunstgjødsel bestående av nitrogen, fosfor og kalsium for å få det grønne til å vokse. De som anbefaler et såkalt normalt kosthold («fem grønne om dagen») som eneste kilde til mineraler og vitaminer lever i en drømmeverden.


Vi vet mye om antioksidantenes beskyttende virking i dag, spesielt når det gjelder deres beskyttende funksjon i blodårene. De nøytraliserer frie radikaler/oksidanter, demmer opp for oksidativt stress, hjelper blodårene til å redusere produksjon av avfallstoffer som innsnevrer blodårene samtidig som de øker produksjonen av stoffer som utvider blodårene. De minker også produksjonen av frie radikaler i blodplatene som frakter oksygen.


   

For å fungere godt trenger vi vitaminer, mineraler og enzymer (de fleste enzymer er proteiner). For å illustrere dette kan vi si at mineralene er som sement, vitaminene er murstein og enzymer er byggmesteren. Vi trenger i de aller fleste tilfeller en mye større dose av dette enn det som for eksempel norske myndigheter anbefaler.


 

Ernæringsforskere har påvist at mange stoffer i maten vi spiser er helsebringende hvis vi bare får nok av dem. Stoffer i den fytokjemiske familien som kalles fenolforbindelser har fått stor oppmerksomhet på grunn av deres kraftige antioksiderende egenskaper. Du har kanskje hørt om de kjemiske stoffgruppene  bioflavonoider, isoflavonoider og lignende. Disse finner du i blant i grønn te, bær drueskall og steiner. Noen av disse naturlige kjemiske stoffene har vist seg å være femti ganger mer effektive som «renovasjonsarbeidere» enn for eksempel vitamin C og E, sier Dr. Chopra i sin bok «Hold deg ung lenger». Noen av de samme stoffene spiller også en viktig rolle i forebyggingen av hjertelidelser og har vist seg aktive når det gjelder bekjempelse av kreft, degenerative hjernetilstander og synssvekkelser. Som et resultat av denne forskningen kan man nå produsere kosttilskudd som inneholder ekstrakter av disse viktige stoffene. Vær imidlertid kresen når du velger disse produktene, for det finnes «mye rart» på markedet. De fleste piller du får på apotek her i Vesten, enten de er på resept eller ei, er kunstig produserte og høykonsentrerte medikamenter som kroppen behandler som fremmedstoffer. Det er altså syntetiske/fabrikklagde etterligninger av naturlige vitaminer og mineraler, og det blir du ikke informert om. Disse har ikke den samme effektive virkningen som originalen. Nei, tvert i mot kan de i mange tilfeller gi alvorlige bivirkninger. Les følgeseddelen når du kjøper medisiner på apoteket så forstår du hva jeg mener…


Husk: Syntetisk medisin helbreder ikke sykdom. Selv med reseptbelagt medisin utskrevet av legen er det kroppen din som faktisk helbreder. Medisin er laget for å lindre symptomene ved å blokkere eller avbryte den biologiske aktivitet, inntil kroppen helbreder seg selv. Legeverden vil åpent innrømme at de ikke kjenner noen kur for noen som helst autoimmun sykdom, men kun diverse behandlinger for å gi de lidende en lindring. En slik lindring av symptomene med medisin kan imidlertid bli veldig kostbar. ALL medisin i større doser er nemlig giftig og kan gi alvorlige bivirkninger (R. Elkins M.H).


Og for all del vær skeptisk når du leser artikler av typen «Det og det gjorde meg frisk» i aviser og magasiner fulgt av annonser fra samme selskap. Generelt gjør media alt for å selge annonser uten noen gang å sjekke holdbarheten i påstandene til annonsørene. (Det eneste unntaket må være det norske «Helsemagasinet vitenskap og fornuft») Den kjente akupunktøren fra Aulum i Danmark, John Boel sen., sier det slik: «Genier stoler ikke på spesialistene – de tenker selv!»


Ja, jeg er enig med Boel. Man må tenke selv, engasjere seg i sin egen helse, lytte til kroppens signaler og bruke fornuften! Tåler du å høre at en spade blir kalt en spade når vi snakker om din helse, er du velkommen til å kontakte meg og avtale en personlig konsultasjon/samtale. : e-mail: naturkonsulentene@yahoo.com eller på telefon + 34 667 031 572. - + 47 986 08 705.


 

Hos meg er det resultatene som teller…


Heinz W. Muller, GP. NM


Kroppsfornyelse/

Body Renewal


Director: Heinz W. Muller

Web-editor: Marius Andersen

Mail: mariusandersen@me.com